Resa till Barcelona

Det snabbaste och smidigaste sättet att ta sig till Barcelona är med flyg till Barcelonas huvudflygplats Barcelona-El Prat. Flygplatsen är inkluderad i stadens nätverk för tunnelbana och det är både snabbt och enkelt att ta sig därifrån till centrum. En annan vanlig flygplats dit många budget-flygbolag som Ryanair flyger är Girona flygplats som ligger ungefär 100 km norr om Barcelona. Även om det inte finns tunnelbana går regelbundna bussar mellan flygplatsen och Barcelonas busstation La Estación del Norte. Bussresan tar bara en timme och är ett väldigt smidigt och billigt sätt att ta sig in till staden.

Väl i staden finns det en mängd olika sätt att ta sig runt. Som i de flesta storstäder är det lätt att hitta en taxi oavsett tid på dygnet. Ett lite billigare alternativ är att utnyttja Barcelonas tunnelbana – eller Metro som den heter.  Den tillsammans med bussar och pendeltåg gör det enkelt upptäcka staden.

Ett annat roligt och lite äventyrligare alternativ är att hyra en cykel och även passa på och ta en tur längs stadens mysiga strandpromenader. Hur du väljer att ta dig runt är bara upp till dig!

Det finns även många olika arrangörer som du kan resa med till Barcelona. Vi listar alla svenska arrangörer som har paketresor till Barcelona under våren, sommaren och hösten.